Vereniging
Onze vereniging

De vereniging is op 16 september 1951 opgericht. De EHBO-Vereniging Zevenbergen Aqua '53 dankt haar naam aan het optreden van de hulpverleners bij de watersnood van 1953. Voor een stukje geschiedenis van de vereniging klik hier.

Hoe word je lid van de vereniging?
Je volgt eerst de basiscursus ehbo, dat kan bij ons. Wil je weten wat de basiscursus eerste hulp inhoudt, klik hier. Als je deze cursus met goed gevolg hebt doorlopen kun je lid worden. Heb je al een geldig ehbo-diploma en je komt bijvoorbeeld in Zevenbergen wonen, dan kun je ook lid worden, klik hier. De contributie bedraagt €45,- per jaar. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) deze kosten.

Wat doen we?
Als je lid bent volg je bij onze vereniging de herhalingslessen. Deze dienen om ervaring op te doen en je kennis van de eerste hulp op peil te houden en uit te breiden. We maken gebruik van moderne didactische hulpmiddelen zoals computeranimatie en computergestuurde correctie bij het oefenen. Ook kan je meehelpen bij de eerste hulp bij evenementen in Zevenbergen, maar dit is vrijwillig. We zijn een vereniging waar oog is voor het sociale aspect en waar ieder zich thuis kan voelen. De vereniging wordt geleid door een gedreven en ervaren bestuur. Wil je weten wie er in het bestuur zitten, klik hier.