Basiscursus EHBO
Basiscursus EHBO

Inhoud.
Ongelukken, groot en klein, gebeuren overal. In huis, op school, tijdens het werk en in het verkeer. Hoe fijn is het dan om te weten wat je moet doen en wanneer je professionele hulp moet inschakelen. Tijdens deze cursus leert u wat u in verschillende situaties moet doen en, wat minstens zo belangrijk is, wat u moet laten. Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden zogenaamde lotus-slachtoffers ingezet. Er wordt aandacht besteed aan ongevallen en plotselinge ziektes, hulp bij bewusteloosheid en ernstige bloedingen, reanimatie en de bediening van een aed-apparaat. Daarnaast leert u het herkennen, beoordelen en behandelen van kleine en grotere wonden waaronder brandwonden. Letsels van botten en gewrichten zoals verstuiking en botbreuk en kleinere ongevallen van bloedneus tot wespensteek komen aan bod. U leert verschillende types verbanden aanleggen. Speciale aandacht is er voor het acuut zieke kind. Na de cursus wordt een examen afgenomen en bij goed gevolg ontvangt u een diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis.

Tijdsduur en locatie.
Op 8 oktober 2022 start een nieuwe cursus. Deze bestaat uit 10 lessen om de twee weken op zaterdagmiddag van oktober tot en met februari. De cursus wordt gegeven in het pand Zuidhaven 9 4761CR Zevenbergen.

Kosten.
De kosten zijn €250,-. Kosten zijn inclusief cursusboek, materiaal en examenkosten. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de cursuskosten. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te kijken of dat ook voor u geldt.

Belangstelling?
Als u belangstelling hebt laat het dan weten en stuur een mail, klik hier. Wij starten bij voldoende belangstelling 2x per jaar een cursus.